Företaget

Syftet är alltid att få nöjda kunder.

Vi vågar inte påstå att gravöryrket är det äldsta i världen, men det går tämligen långt tillbaka i tiden. Kineserna graverade i metall långt före kristi födelse. Ännu tidigare gjorde Altamiragrottans människor konstnärliga figurer på väggarna.

Utvecklingen mot yrkesmässig gravyr startade vid slutet av 1500-talet. Albrecht Dürer (f 1471), känd konstnär, ville kunna mångfaldiga sina verk och uppfann kopparsticket. Handgravörens sticklar utformades av honom.

Med Gutenberg och boktrycket tog utvecklingen verklig fart. Gravörerna blev allt skickligare i att gravera ståltyperna med de olika teckensnitten. Gravöryrket hade uppstått.

Nästan 70 år är inte någon särskilt lång tid för en yrkesgren som varit känd i årtusenden, men 1931 bildades Sveriges Gravörmästareförening i Stockholm. Den följdes av Göteborgsavdelningen 1938 och Malmöavdelningen 1944.

Yrkeskunnandets fortbestånd och utveckling har utgjort och är fortfarande grunden och det sammanhållande kittet för medlemmarna. Förebilden i Norden kom huvudsakligen från Danmark.

Anlitar Du oss kan Du vara säker på att få ett fackmannamässigt utfört arbete till rätt pris.