Menu

Skyltar till ditt företag


Att använda sig av professionella skyltar när man sköter ett företag borde vara en självklarhet då de skapar en känsla av professionalitet. Men alltför många väljer bort denna möjlighet och skapar egna skyltar eller tar till billigare alternativ – som då tyvärr drar ner känslan för befintliga och potentiella kunder.

Att tänka igenom vilka skyltar man behöver och bör ha redan från start, och att se till att det finns med i budgeten, är något som kommer skapa vinst för företaget. Genom att även lägga tid på planeringen, såsom var skyltarna ska sitta, hur de ska se ut och framförallt – vilken känsla de ska ge företagets kunder, kommer att skapa positiva upplevelser för såväl företag som kund.

Så är du företagare glöm då inte denna viktiga bit då du senare kommer att ångra det. Tänk på att en skylt ofta är det första en kund ser, och faktiskt även det sista. Vilket betyder att det är här kunden får sin första känsla för företaget, och även den sista känslan kunden får med sig när besöket är över.

Det är därför så viktigt att skylten förmedlar det du verkligen vill och inte skapar förvirring eller är otydlig.

Tänk på vilka skyltar du själv minns, vad ser du som positivt, negativt, professionellt eller förvirrande. Tänk på vad företaget ska förmedla till kund och ta med den uppmaningen även till skyltarna.

Se till att de är av rätt storlek så att de syns, se till att de sitter på bra (genomtänkta) platser och tänk gärna en extra tanke på även de små skyltarna. T.ex. kan en snygg skylt med texten “kundtoalett” ge en mycket bättre känsla än ett dit-tejpat papper med exakt samma ord.

Har du funderingar eller frågor om vilka skyltar som är rätt just för dig så tveka inte att höra av dig!