Menu

Skyltar till ditt hem


Skyltar är ett bra och stilrent sätt att förmedla kunskap på, samt uppmaningar och regler.

Detta kan handla om allt ifrån skyltar med texten “Välkommen hem till oss”, till skyltar på brevlådan så att brevbäraren inte ska behöva läsa handskrivna lappar. Det kan också handla om uppmaningar såsom “Släpp ej ut hunden” eller “gå ej på gräsmattan” eller ibland större skyltar vid speciella tillfällen “Grattis på 60-års dagen!”

Oavsett tillfälle så är skyltning ett bra sätt att förmedla budskap, regler eller kunskap på ett snabbt och enkelt sätt. Idag vill vi även gärna ha snygga skyltar som en del av vår inredning. Det kan vara skyltar som talar om att det finns en toalett bakom just den dörren, vilken handduk som är gästhandduken eller namnskyltar till våra husdjur. I t.ex. stall är boxskyltar att föredra och även ett bra sätt att visa hästens ursprung på.

En annan vanlig skylt vi ser allt oftare är just varningsskyltar. Det kan handla om varningar för djur som finns i hemmet (ibland lite mer roliga sådana som “varning för dammråttor” till “varning för stor hund”) men också om varningar gällande kameraövervakning (som det är lag på att det måste finnas de gånger inspelning sker).

Men då skyltar idag innebär även design väljer vi allt oftare att även dessa skyltar ska se lite mer stilrena ut än de massproducerade i plast. Jag skulle vilja tipsa om en lite mer annorlunda användning av skyltar och det är som uppmaningar. Skapa en vacker skylt med orden “ha en bra dag” och sätt på insidan av ytterdörren så att det är det sista du ser innan du går, eller varför inte “du är vacker idag” bredvid spegeln i badrummet!

Skyltar har oändliga variationer vilket också skapar oändliga användningsområden. De finns i mängder olika material, typsnitt, färg, form och modell vilket gör att var och en kan hitta just sina perfekta skyltar!